Spenatsoppa med ägg

Life Edge vet hur det kan vara när man kommer hem, hungrig som en varg, och inte orkar stå i flera timmar vid spisen för att få ett mål hemlagad mat. Det är lätt att istället slänga in något halvfabrikat i mikron och det är ju som bekant inte helt lyckat för hälsan. Därför har vi valt ut snabba och goda recept att ta till när man behöver dem som bäst. De tar aldrig mer än 30 minuter att laga. Idag lagar vi spenatsoppa.

Spenatsoppa

Ingredienser spenatsoppa

400 g förvälld eller grovhackad bladspenat

1 gul lök

2 dl grädde

2 msk smör

1 l höns- eller grönsaksbuljong

Salt och nymald vitpeppar

Gör så här:

Skala och hacka löken. Fräs spenat och lök i smör. Häll på grädde och buljong. Mixa och koka upp i 2-3 minuter så att soppan fortfarande är grön. Smaka av med salt och peppar. Servera spenatsoppan med ägghalvor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *