Läslust och Matpassion

För den som gärna läser böcker och lagar mat på fritiden finns ett antal skönlitterära böcker att njuta av. Finns det något mysigare än att krypa upp i soffan med en god bok och något gott att tugga på? Kombinationen läslust och matpassion är härlig, här får du tips på böcker för en god läsupplevelse samt inspiration till egen matlagning.

karlek-mat-o-missodenKärlek, mat och missöden, Capella Anthony

”Hon hade aldrig förut ätit sådan mat. Nej: hon hade aldrig ätit förut.”

Den charmige romaren Tomasso förför den vackra amerikanska Laura med de mest utsökta måltider. Men vad läsaren vet men inte Laura är att Tomasso är kypare, inte kock. Den som i hemlighet lagar maten är hans bäste vän Bruno, den försynte med den stora näsan, en poets själ och en glödande passion för Laura.

En varm och rolig berättelse om kärlek, Rom, sex och mat, en gastronomisk komedi som får det att vattnas i munnen på läsaren.

En underbar mustig bok som får smaker och dofter att kännas verkliga. Boken innehåller verklig matpassion, den får dig att vilja gå ut i köket och laga rustika italienska grytor.

sma-citroner-gulaSmå citroner gula, Kajsa Ingemarsson

Med en fot i Stockholm och en i barndomens trygga småstad tycker sig Agnes stå hur stadigt som helst. Hon har en familj som alltid ställer upp, ett bra jobb, en pojkvän som älskar henne och en bästa vän som hon känner utan och innan. Eller?

En efter en rasar byggstenarna i Agnes liv tills hela tillvaron rämnat. När en vän erbjuder henne att vara med och starta en restaurang har hon inget att förlora

En varm och charmig feelgoodbok som har maten som en röd tråd. Boken inspirerar till enkel, fräsch och god matlagning.

 

 

chokladChoklad, Joanne Harris

När Vianne Rocher och hennes dotter Anouk kommer till den lilla sömniga sydfranska byn blir livet aldrig sig likt för invånarna. Vianne förvandlar det nedgångna bageriet till den läckraste chokladbutik man kan tänka sig, fylld av utsökta godsaker. Viannes underbara choklad ger byborna livsglädjen tillbaka, något som inte ses med blida ögon av prästen Reynaud. Han härskar över sin församling med järnhand och har kämpat mot frestelser och sinnliga begär i hela sitt liv.

Vianne blir symbolen för allt han räds och föraktar och han bestämmer sig för att få bort henne från byn.

Choklad är en härlig bok som du mår bra av. Den skildrar småstadslivet och dess invånare på ett vackert sätt och har genomgående underbara miljöskildringar. Det är inspirerande att läsa om hur Vianne bygger upp sin chokladbutik och en ask chokladpraliner till läsningen är definitivt ett måste!

Läslust och matpassion

läslust och matpassion

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *