Handla från USA utan tullproblem

När Michael Brønnum-Schou år 2006 försökte beställa hem ett par löparskor från USA insåg han snabbt hur krångligt det var och hur många oförutsedda avgifter som tillkom.  Tillsammans med SKAT, Danmarks tull- och skattemyndighet, undersökte han de regler som finns för import av varor från USA. Resultatet blev ShopUSA som år 2007 levererade de första paketen från USA till Danmark. Nu lanseras tjänsten som gör det enklare att handla från USA även här i Sverige.

ShopUSAVad är ShopUSA?

ShopUSA är en fraktservice för den som på ett enkelt och smidigt sätt vill beställa varor från USA. Att många varor är betydligt billigare att köpa i USA än i Sverige är det många som är medvetna om. När man får tillgång till den amerikanska varumarknaden öppnas dessutom portarna till en helt ny värld av shopping, eftersom flera av de märken och varor som finns där inte går att få tag på i Sverige. Problemet är att det ofta är svårt att handla från USA eftersom ett flertal av de amerikanska företagen inte levererar till Sverige.

ShopUSA erbjuder en lösning på detta problem, i och med att man genom en gratis registrering får en amerikans adress som varan skickas till innan den med båt- eller flygfrakt skickas vidare genom ShopUSA till köparen i Sverige. Här levereras den till dörren eller till närmaste postombud. En annan fördel är att man direkt får reda på den exakta slutsumman, inklusive frakt, tull och andra avgifter, genom en smidig beräkningskalkyl på ShopUSA´s hemsida. Enkelt uttryckt får man tillgång till världens största shoppingcenter och kan känna sig trygg i att det inte kommer en baksmälla i form av dolda avgifter efteråt.

handla från usa - shopusa flygplan

Stor succé i Danmark

Sedan tjänsten lanserades i Danmark 2007 har ShopUSA fått mycket publicitet i danska medier. Idag har ShopUSA ca 45.000 användare i Danmark och varje vecka levereras mellan 500-600 paket via flyg.

Michael Brønnum-Schou berättar för Life Edge att 99% av alla som en gång använt sig av tjänsten blir återkommande kunder, eftersom användarna inser hur smidigt och tryggt systemet är. Många av de som tidigare avstått att handla från USA blir nu kunder och kan spara mycket pengar genom att få tillgång till billigare varor, eller varor som helt enkelt inte går att få tag på på annat sätt.

Kommer till Sverige

I dagarna har ShopUSA blivit tillgängligt även i Sverige och företaget håller även på att etablera sig i länder som Irland, Finland och Australien. Planen är att även medborgare i andra EU-länder under 2013-2014 ska få chansen att handla från USA via ShopUSA.

Vanliga produkter som beställs genom ShopUSA är

 • Kläder från Ralph Lauren, Victoria’s Secret, Levis, American Eagle Outfitters, Timberland, Forever 21, Juicy couture och Kenneth Cole. Även vintagekläder från ebay är en vanlig beställning.
 • Hemelektronik som inte finns i Sverige, som t.ex. vissa Kindle-modeller.
 • Bildelar, t.ex. till amerikanska bilar och motorcyklar. Dessa går ofta inte få tag på i Sverige.

Joachim Dahlström är en av de som hunnit registrera sig och beställa hem varor med hjälp av ShopUSA.

Det var så smidigt! Bara att fylla i prisuppgift och så kunde man se direkt vad slutsumman skulle bli. ShopUSA tar hand om allt praktiskt, jag behövde bara registrera mitt köp. Framför allt gillar jag att jag nu kan få hem grejer mycket billigare än om jag köpt dem i Sverige och att jag kan få tag på saker som inte finns här.

handla från usa - shopusa lager

HANDLA FRÅN USA – FAKTA OM SHOPUSA

Du registrerar dig gratis på http://www.shopusa.com/shopusa/sweden.
Därefter får du en adress som går till ShopUSA’s lager på 1424 Baker Road i Virginia Beach.
Du beställer de varor du vill ha och får direkt veta totalsumman, inklusive alla omkostnader som frakt, tull och andra avgifter. ShopUSA tar hand om detta åt dig.
Din vara levereras av ShopUSA med båt- eller flygfrakt beroende på varans storlek.
I Sverige levereras dina varor till den adress du registrerat hos ShopUSA.
2 thoughts on “Handla från USA utan tullproblem

 1. Hejsan! Men med ShopUsa så blir det väl egentligen dyrare för att om jag köper nått för 5 dollar i Usa Ca 35-40 svenska kronor om jag har räknat rätt, så blir hela kostnaden 268kronor.Vilket jag tycker blir väldigt dyrt ändå…
  Hjälp mig,har jag gjort fel?

  • Hej Sofia och tack för din fråga!

   Vi är tyvärr inte inlästa på vad den faktiska kostnaden blir när du handlar på ShopUSA i nuläget. Vi rekommenderar att du kontaktar dem om du har någon fråga kring frakt osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *