Semestra barnfritt på Teneriffa

barnfritt på teneriffaDen senaste tiden har det debatterats om caféer som har portförbjudit barn. Hotellet H10 Gran Tinerfe på Costa Adeje, Teneriffa, har tagit det konceptet ett steg längre och tillåter endast vuxna gäster. Vilka som uppskattar ett barnfritt semesterresmål mest? Föräldrarna själva!

De vita stränderna blandas med områden där den vulkaniska svarta sanden breder ut sig och gör ett slående intryck när man tar sig den korta biten från flygplatsen till hotellet.

Life Edge har tagit sig till Teneriffa och får prata med Johan och Maria Sandström som bor på det fyrstjärniga hotellet H10 Gran Tinerfe, som ligger precis vid den berömda Bobo Beach i de sydvästra delarna av Teneriffa. Vi frågar om det inte känns konstigt som förälder att välja ett hotell som bojkottar barn som gäster?

”Vi valde att åka hit nu när vi skulle resa utan barn. Med fyra barn hemma kan det vara skönt att få ha semester bland bara vuxna”, förklarar Johan.

Parets rum ligger på våning tio och har havsutsikt. För att få detta måste man dock betala en slant extra. Maria och Johan tyckte att det var värt att välja det uppgraderade alternativet, då man också får tillgång till en stor och lyxig lounge med platt-TV, Nespresso kaffebryggare, stor soffa och en privat, solig balkong med underbar havsutsikt.

”Vi har suttit här och druckit champagne varje kväll”, skrattar Maria.

barnfritt hotell teneriffa

Rummen är rena och trevliga tycker både Johan och Maria, men kunde ha haft lite bättre förvaring för kläder. Det saknas bra hyllor eller lådor, och det fanns inget strykjärn på rummet. Vill man ha något struket får man köpa till det som en tjänst. Något som väger upp är den kylda flaskan med champagne som står och väntar på rummet vid ankomsten, tycker paret.

Med ett flertal restauranger att välja på behöver ingen gå hungrig. Maria rekommenderar särskilt poolrestaurangen för lunch.

”De har fantastiskt goda sallader och man orkar nästan inget annat under dagen när det är som varmast.”

Hotellet har tre pooler att välja på om man inte vill gå ner till beachen. Life Edge träffar Colin och Jane, ett brittiskt par som är här för fjärde året i rad.

”Att det är skönt att slippa skrik och vilda barn vid poolen är kanske inte diplomatiskt riktigt att säga, men när vi åker iväg på semester utan barnen så måste jag erkänna att det faktiskt är avkopplande att det bara bor vuxna här. När vi åker på semester med våra barn är det de som gäller och vi fokuserar på sådant som är roligt för dem. När vi är här kan vi bara vila och ha lugn och ro”, säger Jane och ler.

Vill man bättra på solbrännan som tagit semester sedan förra sommaren är det bara att slå sig ner på någon av de många solstolarna runt poolerna. Men lämna inte din handduk på någon av dem för att ”paxa” den innan du går och äter frukost råder Colin. Den kommer att avlägsnas illa kvickt av någon ur personalen och de brukar inte gilla att gästerna försöker tinga solstolarna på det sättet.

H10 Gran Tinerfe 1 - barnfrittHotellet har naturligtvis både gym, spa, tennisbana, affärer, frisör, spelrum, kasino, biljard, golf inom 3 kilometers avstånd, ja allt det där som ett bra hotell ska kunna erbjuda sina gäster om man nu vill göra något annat än att ligga och lata sig i solen.

På torsdagar och lördagar har marknadsplatsen Avda Bruselas öppet och den är väl värde ett besök enligt personalen i receptionen.

Maria och Johan berättar att de har varit ute och seglat med en katamaran och fått se både pilotvalar och delfiner.

”En otrolig upplevelse! Man är ute en halvdag och besättningen tar en med ut till områdena där dessa fantastiska varelser burkar hålla till”, berättar Maria.

De planerar också att ta en tur till vulkanen Teide, som med sina 3718 meter är Spaniens högsta berg. Den ligger nu i vila men det sägs vara full möjligt att den i framtiden kommer att få nya utbrott. Att besöka Loro Parque – som ska vara en av världens häftigaste djur- och attraktionspark, eller det största äventyrsbadet i Europa – Siam Park, som ligger bara en kort bit från hotellet, får dock vänta tills barnen åker med.

”Ett besök där utan barnen känns nästan som en hädelse”, säger Johan och skrattar.
Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *