Bästa kokböckerna till vardag och fest

Kokböcker kan du egentligen inte ha för många av men det är inte alla som faktiskt blir använda. Somliga passar bäst som utsmyckning i bokhyllan och ur andra används endast enstaka recept. Life Edge tipsar dig om tre kokböcker som garanterat kommer till användning och som efter ett tag får den härligt slitna looken som en riktig favoritkokbok får med tiden.

kokböcker-kryddor-från-rosengardKryddor från Rosengård (Lena Friblick)

En underbar kokbok som ger dig massor av inspiration till att prova nya maträtter. Boken innehåller recept från många olika delar av världen och ger på så sätt en verklig mångfald av recept. Här finns härliga recept för dig som vill prova nya vardagsrätter eller briljera med någon annorlunda rätt till middagsbjudningen. Det finns även recept på efterrätter.

Vanliga människor från olika delar av världen, bosatta Rosengård, delar med sig av sina bästa recept. Det finns utförliga beskrivningar av vilka kryddor som används och vad de heter så att du lätt kan få tag i dem.

Det allra bästa och mest inspirerande är den medföljande DVD:n där du möter alla människor i boken och ser dem laga en del av rätterna i sina hem. Genom DVD:n får recepten en annan dimension och efter att både ha läst om och sett maten lagas känns det enkelt att själv komma igång med matlagningen.

kokböcker-morberg-lagar-husmanskostMorberg lagar husmanskost (Per Morberg)

Morberg lagar husmanskost är en riktig pärla bland kokböcker när det kommer till svensk husmanskost. Boken täcker in allt du kan tänka dig; soppor, kött, fisk och skaldjur samt efterrätter.

Boken är perfekt när du är sugen på att laga riktig svensk husmanskost från grunden och för den som är sugen på lite överkurs finns även recept på hur du gör din egen fond, majonnäs och många andra såser.

Per Morberg skriver själv

Husmanskosten har för länge sedan tagit steget in i de fina salongerna. Idag kan man gå på lyxkrog och äta fläsklägg med rotmos för trehundrafemton spänn. Rätt tillagad har husmanskosten varit rätt i mer än hundra år och den kommer att vara rätt i flera hundra år till. Så i denna bibel har jag samlat inte alla men gott och väl 150 klassiska husmansrecept. Bland dem ska mina barnbarnsbarn bläddra har jag i all ödmjukhet tänkt.

kockböcker-a-piece-of-cakeA piece of cake (Leila Lindholm)

Räkna med att den här kokboken får många kladdiga sidor efter att ha använts flitigt. Boken innehåller recept på riktiga klassiker som du enkelt kan variera på många olika sätt. Vad sägs om äppeltantens smulpaj på fem sätt, nio saftiga sockerkakor eller focaccia på sju sätt.

Boken är riktigt användbar. Både då du vill laga en enkel upphottad sockerkaka eller vill ge dig på något nytt recept. Boken innehåller allt från cupcakes och scones till olika tårtor. Dessutom är den vacker med många härliga bilder vilket ger inspiration till bakningen. En kanon bland kokböcker!

Alla dessa tre kokböcker finns att köpa på adlibris.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *