Mexikansk Burrito

Life Edge vet hur det kan vara när man kommer hem, hungrig som en varg, och inte orkar stå i flera timmar vid spisen för att få ett mål hemlagad mat. Det är lätt att istället slänga in något halvfabrikat i mikron och det är ju som bekant inte helt lyckat för hälsan. Därför har vi valt ut snabba och goda recept att ta till när man behöver dem som bäst. De tar aldrig mer än 30 minuter att laga. Idag lagar vi mexikansk burrito.

mexikansk burrito

Mexikansk burrito

Till guacamole
2  små mogna avokado, skalade, borttagen kärna
1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
½ liten lök, skalad och finhackad
1 liten röd chili, rensad från frön, finhackad
1 lime, endast saften
salt och nymalen svartpeppar

Till tomatsalsa
2 medelstora mogna tomater, hackade
½ lök, skalad och finhackad
Liten handfull färsk koriander, hackad

Till fyllning
2 msk vegetabilisk olja
1 liten lök, skalad och finhackad
350g  skinkstek, hackad
1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
½ röd eller grön chili, rensad från frön, finhackad
En stänk Worcestershiresås
En stänk Tabasco
En nypa cayennepeppar
Liten handfull färsk koriander, hackad

Till Servering
2 färdiga mjuka tortillas, värmda snabbt i en het torr stekpanna
1  litet sallatshuvud, fint skivad
3 ½ dl ris, kokt enligt anvisningarna på förpackningen
2 ½ dl cheddarost, riven
3 ½ dl gräddfil

Mexikansk burrito – Gör så här:
För guacamole, placera avokado i en skål med vitlök, lök och chili och mosa ihop grovt med en gaffel. Rör i limejuice och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ställ åt sidan.

För tomatsalsa, blanda tomater, lök och koriander i en skål. Ställ åt sidan.

För fyllningen, värm olja i en stekpanna och stek löken i 1-2 minuter tills den är mjuk men inte brynt.
Lägg stekbitarna i stekpannan med vitlök och chili och stek i 1 minut.
Tillsätt en nypa cayennepeppar och en skvätt Worcestershiresås och Tabasco och koka i 1 minut, ta sedan bort stekpannan från värmen.
Lägg de uppvärmda tortillasbröden på tallrikar och fördela fyllningen på dem.
Toppa med salsa och sallad och vik bröden runt fyllningen.
Servera burrito med ris, riven ost, gräddfil och en sked av guacamole.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *