Life Edge vet hur det kan vara när man kommer hem, hungrig som en varg, och inte orkar stå i flera timmar vid spisen för att få ett mål hemlagad mat. Det är lätt att istället slänga in något halvfabrikat i mikron och det är ju som bekant inte helt lyckat för hälsan. Därför har vi valt ut snabba och goda recept att ta till när man behöver dem som bäst. De tar aldrig mer än 30 minuter att laga. Idag lagar vi wokad chilikyckling.
Wokad Chilikyckling
4 port.
Du behöver:
2 msk solrosolja
1 rödlök, tunt skivad
2 röda paprikor, skivade
1 vitlöksklyfta krossad
2 röda fingerchili, urkärnade och fint skivade på diagonalen
4 små kycklingbröst, flådda och skivade i långa remsor
4 vårlökar skurna i skivor
1 tsk majsmjöl
6 msk Blackbeansås från burk
2 msk torr sherry
75m vatten
1 msk hackad färsk koriander
Gör så här:
Värm solrosolja i en stor wok eller stekpanna, tillsätt rödlök och paprika och stek i 1-2 minuter
Tillsätt vitlök, chili och kyckling till lökblandningen och stek under hög värme i ca 4 till 6 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt
Tillsätt salladslök till woken och koka i ytterligare 1 minut. Placera majsmjöl i en liten skål och tillsätt sås från svarta bönor, sherry och vatten. Blanda väl. Häll såsen över woken och låt tjockna något.
Servera chilikycklingen med kokt ris och garnera med färsk koriander.