Life Edge vet hur det kan vara när man kommer hem, hungrig som en varg, och inte orkar stå i flera timmar vid spisen för att få ett mål hemlagad mat. Det är lätt att istället slänga in något halvfabrikat i mikron och det är ju som bekant inte helt lyckat för hälsan. Därför har vi valt ut snabba och goda recept att ta till när man behöver dem som bäst. De tar aldrig mer än 30 minuter att laga. Idag lagar vi parmalindad kyckling med potatissallad.
750 g sparrispotatis (delipotatis)
ca 2 msk olja flingsalt svartpeppar
ca 500 g kycklingfilé
ca 8 skivor parmaskinka (kan bytas ut mot bacon)
150 g sockerärtor
1 knippe rädisor
basilikablad
Till servering:
gräddfil eller créme fraiche efter smak
Gör så här:
1. Skrubba och dela potatisen och lägg i bakpappersklädd långpanna. Ringla olja över potatisen. Blanda tills oljan täcker potatisens alla ytor. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Stek i 225°, 10 min.
2. Dela kycklingfiléerna på längden. Krydda med salt och peppar. Bryn filéerna runtom. Vira skinka om varje bit och lägg vid potatisen. Stek i ytterligare 15–18 min tills kycklingen precis är klar.
3. Koka sockerärtorna i lättsaltat vatten i ca 2 min, klyfta rädisor och blanda med potatisen.
4. Servera kycklingen med ljummen potatissallad, garnerad med basilikablad och gräddfil eller crème fraiche.