Vegetarisk lasagne

Life Edge vet hur det kan vara när man kommer hem, hungrig som en varg, och inte orkar stå i flera timmar vid spisen för att få ett mål hemlagad mat. Det är lätt att istället slänga in något halvfabrikat i mikron och det är ju som bekant inte helt lyckat för hälsan. Därför har vi valt ut snabba och goda recept att ta till när man behöver dem som bäst. De tar aldrig mer än 30 minuter att laga. Idag lagar vi vegetarisk lasagne.

Ingredienser vegetarisk lasagnevegetarisk lasagne

1 röd gul paprika, urkärnad och strimlad

1 morot, skivad i slantar

1 paket körsbärstomater, halverade

1 liten purjolök, strimlad

½ squash, grovt tärnad

Olja

1 burk med tomatbaserad pastasås, t.ex. Dolmio Classic

1 burk kryddad sås t.ex. Dolmio Extra kryddad

Salt och peppar

Lasagneplattor

Bechamelsås

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader

Skär upp/hacka alla grönsaker och stek dem med lite olja med salt och peppar i en stekpanna i ca 3 min.

Ta fram en ugnsfast form. Börja med att hälla  i ett lager pastasås så att plattorna täcks. Lägg därefter på ett lager av grönsakerna. Varva därefter lasagneplattor, grönsaker och pastasås. Bechamelsåsen skall vara överst. Låt stå i mitten av ugnen på 225 grader ungefär 20 minuter eller tills lasagnen har fått en gyllene färg.

Garnera gärna med färsk basilika och riv eventuellt lite parmesan över den vegetariska lasagnen. Servera med en sallad.

vegetarisk lasagne 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *